De razzia-scene in de ‘Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk' van Mariahout.
De razzia-scene in de ‘Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk' van Mariahout.

Opnames ‘Burgemeestersmoord’ in volle gang

Algemeen 464 keer gelezen

SOMEREN - De opnames voor de oorlogsfilm ‘Burgemeestersmoord’ zijn in volle gang. Het aangrijpende verhaal van de brute moord op de burgemeesters Piet Smulders van Someren en Willem van Wijnen van Asten kent een aantal indrukwekkende scenes. Deze worden de komende weken gefilmd binnen en buiten de regio. Zo staan onder meer ‘De Slag om Sluis 11’, ‘De Bevrijding’, ‘De moord op de burgemeesters’ en de rechtszaak tegen de moordenaars op het programma. 

Regisseur Daan Blommers is enthousiast over de gekozen locaties: “De locaties waar we op set gaan zijn zorgvuldig gekozen. We wijken verschillende keren uit naar plaatsen in de regio buiten Someren en Asten en we hebben ook verder weg gefilmd: onder andere in Scheveningen, Budel en Gemert. Door de keuze van de locaties en de setdressing waan je je direct in de jaren veertig.” Begin april gingen cast en crew een dag naar de Atlantikwall in Scheveningen. In de nog bestaande bunkers van de voormalige Duitse verdedigingslinie aan de Scheveningse kust en in de stad werden delen van de ‘Arbeitseinsatz’ opgenomen. Op 21 april stonden de meest omvangrijke scenes tot nu toe op het programma. De ‘Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk’ van Mariahout was het decor van een razzia-scene en van een huwelijksvoltrekking. Circa 100 figuranten maakten het plaatje compleet.

Kaarten voor de film kosten 15 euro (inclusief een drankje) en zijn verkrijgbaar via www.burgemeestersmoord.nl. Op deze website, op Facebook en Instagram is meer informatie te vinden over de film ‘Burgemeestersmoord’, de voorstellingen en de kaartverkoop. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant