De oude Smederij in Someren werd omgetoverd tot een spelarena voor het Real Life Mario Party evenement.
De oude Smederij in Someren werd omgetoverd tot een spelarena voor het Real Life Mario Party evenement.

Computerspel komt tot leven

Algemeen 217 keer gelezen

SOMEREN - De oude Smederij in Someren werd afgelopen vrijdag omgetoverd tot een levendige spelarena voor het Real Life Mario Party evenement, georganiseerd door de Inspiratiebende. Dit evenement, getiteld ‘Smeedmeesters Avontuur’, bracht het populaire videospel Mario Party tot leven, waarbij jongeren het tegen elkaar opnamen in een strijd om de meeste sterren. 

Het concept van een real-life versie van Mario Party ontstond uit een creatieve impuls. Mario Party is een videogame waarbij vier spelers op een virtueel spelbord tegen elkaar strijden om de meeste sterren te verzamelen. De Inspiratiebende transformeerde dit idee naar een fysieke spelervaring, compleet met uitgewerkte minigames en een dynamisch spelbord, met dank aan de steun van Stichting A-Talent die zich inzet voor de ontwikkeling van talenten bij jongeren.

De avond was gevuld met competitie en plezier, waarbij iconische personages zoals Prinses Peach, Mario, Luigi en Yoshi tot leven kwamen. Prinses Peach wist de meeste sterren te verzamelen en domineerde ook de minigames, waardoor zij tot de winnaar van de avond werd gekroond. 

Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers is besloten dat het Real Life Mario Party evenement een vervolg krijgt. Er zijn plannen voor nieuwe locaties, minigames en personages om de ervaring nog verder te verrijken. Belangstellenden die willen bijdragen aan de toekomstige evenementen of meer informatie wensen, worden uitgenodigd om contact op te nemen met de organisatoren. 

De Inspiratiebende is een community voor en door jongeren van 14 tot en met 25 jaar uit Asten en Someren. Deze community organiseert diverse activiteiten en evenementen met het doel om jongeren te betrekken en te inspireren. Voor meer informatie over de Inspiratiebende en aankomende evenementen, bezoek de website op www.inspiratiebende.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant