De brandweer van Someren heeft zaterdag in Nieuwekerk aan den IJssel een derde plaats behaald in een vaardigheidswedstrijd
De brandweer van Someren heeft zaterdag in Nieuwekerk aan den IJssel een derde plaats behaald in een vaardigheidswedstrijd

Brandweer Someren pakt derde plaats bij vaardigheidswedstrijd

Algemeen 579 keer gelezen

NIEUWEKERK AAN DEN IJSSEL - De brandweer van Someren heeft zaterdag in Nieuwekerk aan den IJssel een derde plaats behaald in een vaardigheidswedstrijd georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). 

Op zaterdag 20 april namen ze deel aan de wedstrijd in Nieuwekerk aan den IJssel in de klasse 112. Het scenario speelde zich af in een grote vrachtwagenwerkplaats, waar een monteur klem zat tussen een grote kiepwagen en een vat met een bijtende vloeistof omgevallen was. Het brandweerkorps handelde veilig, verkreeg de juiste informatie en stelde de juiste prioriteiten, wat resulteerde in de derde plaats. Ze gaan nu door naar de volgende ronde op 25 mei of 1 juni.

Op 4 mei organiseert het korps van Someren zelf een vaardigheidswedstrijd in dezelfde klasse. Wie geïnteresseerd is om te komen kijken, kan zich melden bij de brandweerkazerne van Someren. De locatie en het scenario blijven nog een verrassing, maar het belooft spectaculair te worden. “We kijken ernaar uit je te zien op die dag”, aldus het brandweerkorps van Someren.

De oefening.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant