Afbeelding
Luca Engelbracht

Someren met één been in de tweede klasse

Sport 391 keer gelezen

SOMEREN - Na de 1-2 nederlaag tegen Limburgia lijkt het doek gevallen voor Someren. Sportclub’25 en SHH, de naaste concurrenten voor rechtstreekse degradatie, speelden in een onderlinge confrontatie met 1-1 gelijk. Bij winst hadden de blauw-witten dichterbij kunnen komen, maar inmiddels is de achterstand opgelopen tot respectievelijk vijf en zes punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, is er een giga-wonder nodig voor de ploeg van coach Stef Sijbers om zich nog te handhaven in de eerste klasse.

De nieuwe trainer van Someren predikte in het begin van dit seizoen aanvallend voetbal. Van die ambitie is door allerlei oorzaken helaas weinig terechtgekomen. Met zestien doelpunten op dit moment is Someren de minst scorende ploeg van de eerste klasse F. In het tachtigjarig bestaan van de club waren er maar twee seizoenen dat er minder gescoord werd. In 03-04 bleef de teller in de eerste klasse steken op 13 treffers. Desalniettemin eindigden de blauw-witten op een negende plaats. In het seizoen 12-13 werd er ook 13 keer gescoord. Dat was in de hoofdklasse, waar Someren duidelijk te licht voor was. Vorig seizoen eindigde Someren, met een meer behoudende filosofie, op een vierde plaats met 46 gescoorde doelpunten en 39 tegentreffers. Het kan verkeren!

Over de wedstrijd tegen Limburgia kunnen we kort zijn. De ploeg van Jan van Dijk won met 1-2 dankzij een uitblinkende Marwan Bahaali, die beide treffers voor zijn rekening nam. De thuisploeg deed weliswaar zijn best, maar speelde ogenschijnlijk zonder vertrouwen. Dat resulteerde in veelvuldig balverlies, weinig geslaagde combinaties en opmerkelijk veel terugspeelballen. De hoogtepunten waren op de vingers van één timmermanshand te tellen. Maico Meulen lobde voor rust de bal over de uitlopende keeper heen, die nog net redding bracht. Tom Lintermans zag het leer voor zijn voeten vallen en mikte over het doel. Pas in de slotfase werd het vuurtje bij de thuisclub voor het eerst écht opgerakeld, wat resulteerde in enkele hoekschoppen. Invaller Ties van Baars kopte gevaarlijk op doel, maar de keeper bracht uitstekend redding. In blessuretijd maakte een Limburgia-speler hands in het eigen strafschopgebied. Max Sonnemans benutte de toegekende penalty onberispelijk. Meer dan een doekje voor het bloeden, was het niet.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Kevin van de Voort, Wesley van den Boomen, Nick de Louw, Joep Wijnen, Max Sonnemans, Maico Meulen (57 Tuur van Wetten), Justin Hoeben (73 Ties van Baars), Koen de Louw, Luc Bouwmans, Tom Lintermans.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant